Culinair gemak met eindejaarssauzen en bespaar tijd met sousvide garing.

Categorieën : Tips & Tricks 

Maak de feestdagen dit jaar stressvrij!

Onze sousvide recepten zijn uw geheime wapen voor een smakelijk en tijdbesparend feestmaal.

Verleng de houdbaarheid, behoud de sappigheid, en combineer met onze heerlijke culinaire sauzen.

Ontdek het gemak van onze 5 eindejaarssauzen:

SOUSVIDE VIS

Bereiding:

Vis kan perfect vacuüm gegaard worden en dit hoofdzakelijk op vrij lage temperaturen. Bij een te hoge temperatuur wordt de vis te droog. U kan het beste de vis op voorhand kruiden met VISKRUIDEN of een marinade naar keuze.

Enkele gaartijden van veelgebruikte vissoorten:

  • Zalm op zijn geheel 30 min op 70°C
  • Zalmfilet 20 min op 65°C
  • Forel 15 min op 70°C
  • Tongfilets 12 min op 65°C

SOUSVIDE VLEES

Bereiding:

Bestrooi geschikte rund- of varkensvlees zoals sucade en procureur, snij deze in gewenste vorm of stukken en bestrooi deze met de SUBLIEM SOUSVIDEMIX BASISMIX ZHERO, vermeng dit goed en voeg water toe en meng het geheel tot alles goed is opgenomen. Vacumeer in de zak en laat ca. 12 uur rusten in de koeling om te marineren en gaar op 80°C in de Rational of kookketel. Tijd is afhankelijk van dikte en soort vlees. Rundvlees ca. 8 uur en varkensvlees ca. 6 uur.

* Voor alle sousvide garingen geldt: Snel terugkoelen in dichte zak in koud stromend water, daarna verder terugkoelen tot < 4 °C.

SOUSVIDE GROENTEN

Bereiding:

Bereid de groenten voor door ze te reinigen en te snijden in de gewenste vorm. Vacumeer ze in een kookzak en trek vacuüm tot max 98%, afhankelijk van de hardheid en snijwijze van de groentenIn principe worden alle groenten gegaard op meer dan 90°C, voor de houdbaarheid.