Over Degens

Degens is een merk van Solina, een bedrijvengroep die zich specialiseert in het ontwikkelen en produceren van smaak- en functionele oplossingen voor de voedingsindustrie, dat zich specifiek richt op de Nederlandse slagerij.

Onze roots

De geschiedenis van Degens begint in 1930, bij Gustav Degens. Hij heeft een import- en exportbedrijf in Rotterdam dat schoonmaakmiddelen verkoopt. Gustav komt regelmatig bij slagers over de vloer en gaat op een gegeven moment enkelvoudige kruiden en specerijen verkopen. 

​EEN TRADITIE VAN INNOVATIE

Het bedrijf van Gustav Degens groeit in de loop der jaren uit tot dé leverancier van kruiden en specerijen. Gustav is een innovator pur sang; hij brengt als één van de eerste samengestelde kruidenmixen op de markt en loopt rond 1960 voorop op het gebied van soja. Vernieuwingsdrang is tot de dag van vandaag een drijvende kracht van Degens. Onze meest recente ontwikkelingen zijn de crumbs en decoratiemixen. Ze geven een finishing touch aan uw producten. 

GROEI EN SAMENWERKING

In de jaren tachtig wordt Degens samen met de bestaande bedrijven Wijko en Kuijpers van den Boom samengevoegd tot Unifine. Elk bedrijf heeft zijn eigen achtergrond in de segmenten sauzen, kruiden & specerijen en droge mixen. Aanvankelijk is Unifine onderdeel van Cosun, later gaat het zelfstandig verder onder de naam Intertaste.

​NIEUWE ORGANISATIESTRUCTUUR

In de afgelopen jaren is het merk Degens flink gegroeid in winstgevendheid en heeft ze haar positie op de ambachtelijke vers markt geclaimd.

Om ook op de lange termijn succesvol te blijven in deze concurrerende markt, is Degens per 1 december 2016 onderdeel van de Solina Group.

Missie & Visie

Degens richt zich op de ambachtelijke versspecialist en wil zich toeleggen op kennis, innovatie, kwaliteitsproducten en ondersteuning. Zo helpen wij de versspecialisten om zich met onze producten te onderscheiden van het supermarktsegment.

MISSIE

Degens gelooft in zuivere, natuurlijke producten en ontwikkelt exclusief voor het ambacht eenvoudig toepasbare kruiden, specerijen, sauzen en marinades. Onze vakmensen en hoogwaardige kwaliteitsproducten helpen de versspecialist bij het aanbieden van zijn producten. Hierdoor kan de versspecialist zich beter onderscheiden in de markt. 

VISIE

In de toekomst blijven we gedreven aan onze producten werken. Dat doen we vanuit solidariteit met de versspecialist met wie we het ambachtelijke versproduct naar een hoger plan zullen brengen. We spelen continu in op trends in de markt en bieden creatieve oplossingen die tot originele en gedurfde concepten leiden. Degens is en blijft een autoriteit op het gebied van product- en marktkennis. Die kennis blijven we volop delen.

Organisatie

De Solina Group is een Europese,  internationale speler in de voedingsmiddelenindustrie.

De organisatie biedt gerichte oplossingen op drie niveaus: functionele oplossingen, smaak- en visuele oplossingen, evenals compleet afgewerkte nutritionele productconcepten.

Naast de voedingsmiddelenindustrie richt Solina Group zich ook op Foodservice met het merk Apollo en op Slagerij met de merken Degens en Rejo Spices.

Degens

Degens levert exclusief aan de ambachtelijke versspecialist. Wij willen de vakman (of vakvrouw!) ondersteunen om van vlees, vis, AGF of delicatessen echt iets bijzonders te maken. Door enerzijds kruiden en specerijen te leveren waarmee zij hun klanten vertrouwde kwaliteit kunnen bieden. En anderzijds met die ingrediënten steeds weer nieuwe, verrassende smaakinnovaties te ontwikkelen. Degens biedt de ambachtelijke versspecialist een uitgebreid assortiment, bestaande uit de volgende focusgroepen:

 • Kruiden en specerijen
 • Premium producten
 • Sauzen
 • Taste Sensations
 • Dry Glazes
 • Dry Flavours
 • Marinades op zowel  water- als oliebasis en
 • Easy Paneermixen

Rejo Spices

In België is Rejo Spices sinds jaar en dag een vaste waarde in de slagerij- en traiteurwereld.

Dagelijks worden innovatieve producten en concepten ontwikkeld op basis van wetenschappelijk onderzoek en markt en trendanalyses. In combinatie met culinaire expertise, kennis van ingrediënten en additieven worden verrassende producten gecreëerd.

Naast dat Rejo Spices de slagerij- en traiteurbranche belevert, voorziet ze ook grootkeukens en horeca van een uitgebreid assortiment.

 • Kruiden en specerijen
 • Seasonings
 • Sauzen
 • Marinades
 • Basismengsels voor fonds en bouillons en
 • Functionele mengsels

Apollo

Apollo brengt alles wat nodig is om ieder culinair recept een wonderlijke toets te geven. Apollo speelt in op de laatste foodtrends en is de referentie van de professionele chef. Daarbij staan  gemak, smaak en herkomst centraal. De kruiden en sauzen van Apollo zijn smaakvolle begeleiders van uw gerechten en helpen u bij het neerzetten van een geslaagde basis voor een culinaire avond. Het assortiment van Apollo is verkrijgbaar via groothandels voor de professionele chef.

 • Kruiden en specerijen
 • Culinaire sauzen
 • Glazes
 • Seasonings
 • Dressings en
 • Smaakmayonaises

Proud member of Solina

Degens is een merk van Solina, een toonaangevende wereldwijde partner voor de voedingsmiddelenindustrie, foodservice, slagerij en voedingssector, die op maat gemaakte ingrediëntenoplossingen ontwerpt, uitblinkt in geperfectioneerde smaak, verbeterde voeding en geoptimaliseerde functionaliteit, die bijdragen aan de creatie van voedsel dat goed is in elke zin van het woord, goed voor mensen, goed voor de planeet. Solina's culinaire voedingsoplossingen variëren van droge kruiden, coatings en functionele mengsels tot vloeibare sauzen, marinades en meer.

Door ingrediënten van over de hele wereld in te kopen, culinaire creativiteit en technische knowhow uit meer dan 30 R&D-centra toe te passen en door te opereren vanuit 18 landen verspreid over Europa en Noord-Amerika, combineert Solina haar wereldwijde aanwezigheid met lokale marktnabijheid om klanten te begeleiden bij het creëren van voedingsmiddelen waar de consument naar verlangt. Solina heeft meer dan 3.400 werknemers en bedient klanten in meer dan 75 landen. Wij maken voeding belangrijk voor mensen en de planeet.