Over ons

Onze roots


De geschiedenis van Degens begint in 1930, bij Gustav Degens. Hij heeft een import- en exportbedrijf in Rotterdam dat schoonmaakmiddelen verkoopt. Gustav komt regelmatig bij slagers over de vloer en gaat op een gegeven moment enkelvoudige kruiden en specerijen verkopen. 

​Een traditie van innovatie

Het bedrijf van Gustav Degens groeit in de loop der jaren uit tot dé leverancier van kruiden en specerijen. Gustav is een innovator pur sang; hij brengt als één van de eerste samengestelde kruidenmixen op de markt en loopt rond 1960 voorop op het gebied van soja. Vernieuwingsdrang is tot de dag van vandaag een drijvende kracht van Degens. Onze meest recente ontwikkelingen zijn de crumbs en decoratiemixen. Ze geven een finishing touch aan uw producten. 

​Groei en samenwerking

In de jaren tachtig wordt Degens samen met de bestaande bedrijven Wijko en Kuijpers van den Boom samengevoegd tot Unifine. Elk bedrijf heeft zijn eigen achtergrond in de segmenten sauzen, kruiden & specerijen en droge mixen. Aanvankelijk is Unifine onderdeel van Cosun, later gaat het zelfstandig verder onder de naam Intertaste.

​Nieuwe organisatiestructuur

In de afgelopen jaren is het merk Degens flink gegroeid in winstgevendheid en heeft ze haar positie op de ambachtelijke vers markt geclaimd.
Om ook op de lange termijn succesvol te blijven in deze concurrerende markt, is Degens per 1 december 2016 onderdeel van de Solina Group.
Hier maakt het merk onderdeel uit van een grotere groep die zich richt op het verssegment.

Solina bereikt de complete voedingsindustrie in Europa, met een ongeëvenaarde ervaring en know-how om haar klanten te bedienen.
Solina ontwikkelt complete oplossingen op het gebied van smaak en visuele, functionele ingrediënten en nutritionele afgewerkte producten.
Wat blijft, is onze focus om de ambachtelijke versspecialist te ondersteunen.